Spoedklus?

Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.

Medical copywriter Desie Dircks
Home Specialismes (medical) Copywriting

Een stukje tekst schrijven is niet zo moeilijk. Een stukje tekst schrijven dat prettig leest, aansluit bij de doelgroep en aanzet tot actie is een ander verhaal. Zeker als het gaat om medische teksten. En wil je de tekst op een website plaatsen? Dan zorgen we dat mensen alle informatie online goed kunnen vinden.

Medical copywriting

Onze tekstschrijvers hebben een achtergrond in health, medicine en life sciences. Ze spreken de taal van de healthcare professional en kunnen inhoudelijk op eenzelfde niveau communiceren. Zo weten we resultaten van een medisch-wetenschappelijk onderzoek duidelijk te presenteren richting de medisch specialist in bijvoorbeeld een explanimation of een (Veeva approved) e-mail.

Communicatie naar patiënten

Patiënten worden steeds mondiger en willen weten waar ze aan toe zijn. Het is belangrijk dat ze begrijpen wat er tijdens hun behandeling gebeurt. Ingewikkelde medische termen leggen we daarom in ‘gewone mensentaal’ uit. We schrijven teksten voor patiëntenbrochures, maar we kunnen de werking van een medicijn ook uitleggen in een animatie. Zeker voor een jonge doelgroep kan dit verhelderend werken. En al helemaal als we ook nog interactieve elementen toevoegen.

Online vindbaarheid

Het leven speelt zich tegenwoordig voor een groot deel online af. In Nederland zoekt 72% van de mensen tussen 16 en 74 jaar online naar informatie over gezondheid.1 We zijn daarmee koploper in Europa en naar verwachting zoeken we in de toekomst alleen nog maar meer naar online informatie over ziekten, voeding of beweging. Dan wil je natuurlijk wel dat jouw informatie gevonden wordt. Door middel van een zoekwoordenonderzoek en het schrijven van SEO-teksten zorgen wij dat jouw website als een van de eersten getoond wordt in zoekmachines zoals Google.

  1. Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vaker online op zoek naar informatie over gezondheid. Gepubliceerd op 24 januari 2019: https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/04/vaker-online-op-zoek-naar-informatie-over-gezondheid.

Meer weten over (medical) Copywriting?

Neem contact op met Cecile Wielens!
Cecile Wielens
Cecile Wielens Business Development Manager

Hoe kunnen we jou happy maken?

Laat het ons weten!