Spoedklus?

Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.

Teamfoto van Happy & Healthy

Eerste stageweken

Vicky's ervaring bij Happy & Healthy

Terug naar alle blogberichten

Benieuwd hoe wij jou verder kunnen helpen?

Home Blog Eerste stageweken bij Happy & Healthy

Als Farmakundige ben ik een maand geleden gestart met mijn stage bij Happy & Healthy, een gespecialiseerd marketing- en communicatiebureau binnen de healthcare branche. Voor mij een totaal nieuwe sector. Of het bij me past? Daar zullen we achter komen! Het leek me een leuke, nieuwe uitdaging die ik nog kon grijpen voordat ik volgend jaar start met werken. Dus ik ben ervoor gegaan. Zo heb ik in verschillende sectoren stagegelopen, waardoor ik volgend jaar als afgestudeerd Farmakundige breed inzetbaar ben.

Even voorstellen

  • Ik ben Vicky Lamers;
  • 23 jaar;
  • afgestudeerd verpleegkundige;
  • 4e jaars student Farmakunde aan Hogeschool Utrecht;
  • stagiair bij Happy & Healthy in “de Blob”;
  • mijn project heeft betrekking op doelgroep analyses in de healthcare sector.

Vliegende start

De eerste week bij Happy & Healthy ging vliegensvlug voorbij. Toen ik mijn laptop opende, stonden er al veel afspraken in mijn agenda. Denk bijv. aan meetings voor mijn project, speeddaten met collega’s, de ICT ‘er die mijn laptop had geïnstalleerd en mijn telefoon nog even zou koppelen. Ook de eerste mails waren al binnengekomen. De meest opvallende kwam van mijn begeleider, gericht aan alle collega’s in de Blob: ‘Vandaag start Vicky als stagiaire bij Happy & Healthy, geef haar een warm welkom’.

Mijn eerste indruk van Happy & Healthy was top, ik voelde me zeker welkom. Ik durfde mijn vragen aan iedereen te stellen, zonder dat ik me vervelend voelde.

Goed gevoel

We gaan nog even terug naar de week voordat ik startte met stage. Ik werd op vrijdagmiddag gebeld door mijn stagebegeleider. “Heb je het laatste weekend van oktober iets te doen?” Niet echt, was mijn antwoord. Ik had natuurlijk wat dingen gepland, maar afzeggen was een optie. “Vind je het leuk om mee te gaan met het teamuitje van Happy & Healthy?” Lichtelijk overvallen zei ik: “Ja is goed” tegen drie nachten weg met mijn collega’s. Bij mijn vorige stages zou ik gedacht hebben, waarom zei ik ja? Maar tijdens mijn eerste week bij Happy & Healthy wist ik het al, dat weekend loopt wel los.

Werk aan de winkel

24 uur per week ben ik druk met mijn eigen project. De overige acht uur ben ik beschikbaar voor Happy & Healthy. Het voordeel hiervan is dat ik inzicht krijg in de werkzaamheden die mijn collega’s uitvoeren en wat er allemaal speelt. Afgelopen week ben ik mee geweest naar een patiëntendag voor MS-patiënten die een bepaald medicijn gebruiken. Deze dag stond in het teken van interviews, fotoshoots en het opnemen van video’s met de MS-patiënten. Ik had in eerste instantie niet verwacht dat ik überhaupt contact met patiënten zou hebben deze stage. Het contact was totaal anders dan ik gewend ben. Het gesprek dat ik voerde met een patiënt ging over haar ervaring met het geneesmiddel. Doordat ik de patiënt thuis afhaalde en terugbracht had ik een uur de tijd om vragen te stellen en te luisteren naar haar ervaringen. Precies wat ik interessant vind als Farmakundige.

Ook neem ik deel aan een programma voor stagiaires, de Happy Talents Academy. Dit is maandelijks een gezellige, maar belangrijke en leerzame dag voor stagiaires. De doelen van de Happy Talents Academy dagen zijn o.a.:

  • het verbreden van je kennis. Je kent natuurlijk je eigen stageplek, maar leert nu ook de andere labels van Happy Horizon kennen;
  • het uitbreiden van je netwerk met andere stagiaires en specialisten binnen de Happy Horizon groep. Zo weet je bij wie je terecht kunt met bepaalde vragen.

Ook heb ik zo kunnen afspreken met een andere stagiaire dat ik een dagje bij haar kom kijken naar wat zij nu precies doet qua werkzaamheden. Je kunt je zeer goed ontwikkelen binnen de Happy Horizon groep, zolang je zelf je kansen maar pakt.

Wat ik jou wil meegeven? Ik ben happy dat ik ervoor gekozen heb om een, voor mij onbekende, uitdagende sector binnen te stappen. Grijp je kans en volg niet altijd de gemakkelijke weg!

Interesse in een stage bij Happy & Healthy?

Neem contact op met Isabelle van Berlo!
Isabelle van Berlo
Isabelle van Berlo Managing Director

Hoe kunnen we jou happy maken?

Laat het ons weten!